המערכת
28/06/2017
|
ביאורי תניא
ליוסי היקר. שמחנו לקרוא את שאלותיך המחכימות, וננסה להשיב עליהן לפי קוצר דעתינו:
לגבי השאלה הראשונה: כפי שמסביר אדמו"ר הזקן בפרק זה, על האדם לשמוח מכך שה’ נמצא איתו גם בעולם הזה. ועל זה מוסיף, שאין זו רק שמחה לנפש, על שה’ נמצא איתה. זו גם שמחה לה’, כי כשהאדם חדור בכך שה’ נמצא איתו כל הזמן, הוא שובר בכך את חושך הקליפות, שמעלימים על אור ה’ בעולם. וזו שמחה גדולה לו יתברך, כשהאדם יוצא מחושך הקליפות אל הגילוי האלוקי. נמצא שיש כאן שמחה כפולה, הן לנפש והן לה’.
ולשאלתך השניה: השמש מפיקה אור, שיוצא ממנה, ומאיר לארץ ולדרים עליה. אור זה, בוודאי נמצא גם בתוך גוף כדור השמש, כי לא יתכן שהאור יוצא מהשמש בלי שהיה קודם בתוך השמש. אך בעודו בתוך השמש, לחלוטין אינו נחשב למציאות נפרדת מהשמש. הוא אפילו לא נקרא בשם ’אור’, כי הוא כלול ומאוחד עם מקורו - גוף כדור השמש.
בדומה לזה, גם הבריאה כולה, היא ’זיו’ והארה מהבורא. בשונה מאור השמש שיוצא אל מחוץ לגוף כדור השמש, הבריאה לעולם אינה ’יוצאת’ אל מחוץ לבורא, כי אין שום מקום שבו הבורא אינו נמצא. וכיון שהבריאה נמצאת תמיד בתוך מקורה, לכן אינה נחשבת כלל למציאות, בדיוק כפי שזיו השמש כשעודנו בתוך כדור השמש, איננו נקרא בשם אור, כי הוא בטל למקורו. רק בגלל שאיננו רואים את הבורא שנמצא בכל מקום, אנו מתייחסים לבריאה כמציאות אמיתית.
ולשאלתך השלישית: החידוש העיקרי בעולמות הנבראים, שמורגשת בהם היישות. זאת אומרת, שמצד האמת, אין שום דבר בלעדי הבורא. רק הוא קיים, ואין עוד מלבדו. אך בעולמות התחתונים מורגש, כאילו יש הרבה מציאויות שונות, מלבד הבורא. וזוהי השמחה הגדולה, כשהאדם לוקח את הנבראים הרבים, ומאחד אותם עם מציאות הבורא, היחיד והמיוחד.
נ.ב. קבל נא את התנצלותינו הכנה, על כך שתשובתינו התאחרה קימעא.
|