גיא יוסף ברגר
27/06/2016
|
בשעה שעלה משה למרום
בס’’ד שלום רב
האם נכון הדבר שבמאמר בשעה שעלה משה למרום תשכ’’ה הרבי מיישב את שתי השיטות במקור המשכת הקו מאוא’’ס הבלתי בע’’ג או מהספירות הגנוזות בכך שהוא מסביר שבעצם עשר ספירות הגנוזות בפנימיותם זה אוא’’ס הבלתי בע’’ג
|
המערכת
28/06/2016
|
שורש הקו
במבט שטחי, נראה שהצדק איתך. כידוע יש שתי שיטות בשורש המשכת הקו (מהספירות הגנוזות, או מאור אין סוף – ספר המאמרים תש"ג, תחילת עמוד 132), ומכיון שהרבי מחדש שפנימיות הספירות הגנוזות הוא אור אין סוף, נמצא שהחילוק בין השיטות אכן קטן יחסית.
יחד עם זאת, אין די בכך כדי לבטל לחלוטין את החילוק בין שיטות אלו, כי סוף סוף גם לפי המבואר שם, הספירות הגנוזות הם דרגה בפני עצמה (שבחיצוניות מבטאת את היכולת לספירות), ואינה אור אין סוף ממש. הביאור ב"בשעה שעלה משה למרום", רק ’מקטין את הפער’ בין שני השיטות, אך לא מאחד אותם לחלוטין.
במאמר המוסגר אוסיף, שב"לך אמר לבי תשי"ז" (סעיף ד), הרבי מביא את שתי השיטות, ומשמע שם שאין זו מחלוקת כלל. ובלשונו: "המבואר שהקו הוא בדרך עילה ועלול, הרי זה מצד המשכתו מבחי’ הגבול שבא"ס (= עשר ספירות הגנוזות). . והמבואר שהמשכת הקו הוא בדרך יש מאין, הרי זה מצד בחי’ המשכתו מהאור הבל"ג, שבבחי’ זו המשכת הקו היא בדרך יש מאין".
מזה נראה, שהקו נמשך הן מאור אין סוף בעצמו, והן מעשר ספירות הגנוזות.
בברכה.
|