Ori
02/07/2014
|
חוסר בטחון עצמי - התבוננות
הבנתי שאחד הכלים של חסידות לבריאות נפשית היא התבוננות בנושאים שונים, כדי להתחבר לתפיסה העצמית הנכונה על פי חסידות. מאחר ואני מרגיש חוסר בערך ובבטחון עצמי, וקנאה באחרים, רציתי לשאול :
א. ע"פ חסידות איך התפיסה הנכונה של המצב צריכה להיות?
ב. האם יש המלצה להתבונן בתוכן מסויים בחסידות הקשור שיעזור לגבש תפיסה עצמית חדשה בנושאים אלה?
לתשובתכם אודה.
|
מערכת האתר
06/07/2014
|
בטחון עצמי, ושלילת הקנאה
שלום וברכה!
ראשית אציין, שתורת החסידות אינה שיטה פסיכולוגית לטיפול בבעיות האדם. החסידות הינה בראש ובראשונה דרך לעבודת הבורא וקיום מצוותיו. עם זאת כמו בכל מכונה, ברור שהדרך הטובה ביותר למניעת בעיות הוא להיצמד להוראות היצרן. ובמילים אחרות, קיום הוראות ה’ אינו ערך דתי בלבד, אלא טומן בחובו את הפיתרון המלא לכל בעיות האדם.
ובהתייחסות ממוקדת יותר לבעיה שהוזכרה. אכן הרבי ממליץ במכתביו על טיפול ב’ביטחון עצמי’ באמצעות התבוננות.
בדיקה לא יסודית שערכתי, העלתה שתי סיטואציות בהם המליץ הרבי על טיפול שכזה. בבעיות גמגום, כאשר היה יסוד להניח שחלק מהבעיה טמון בהעדר ביטחון עצמי, ובפחד מתגובת הסובבים, המליץ הרבי להתבונן בנוכחותו התמידית של הבורא עימנו (שיויתי הוי-ה לנגדי תמיד), בכך שה’ הוא עצם הטוב והוא רוצה להטיב לברואיו, ובכך שהוא משגיח באופן פרטני על כל נברא. (אגרות קודש כרך יט עמ’ רצ"ז).
סיטואציה נוספת שהופנתה אל הרבי, הייתה של מחנכת שחשה חוסר חשק בעבודתה, וחוסר ביטחון עצמי. לה המליץ הרבי להתבונן בכך שלכל אדם יש שליחות מהבורא כאן בעולם. הרבי המליץ לה גם להתבונן בכך שכיום עבודה חינוכית יכולה ממש להציל נפשות. (אגרות קודש כרך כ"ז עמ’ תקכ"ט).
|