משה
17/09/2018
|
שאלה במאמר
במאמר ד’’ה שיר המעלות תשי’’ט אומר הרבי באות ב’[ע’ 4 בתורת מנחם תשי’’ט ח’’א] ’’ענין האברים למעלה הו’’ע רמ’’ח אברים דמלכא שבבחי’ ז’’א כי ז’’א הוא בעל ט’ ספירות וט’ פעמים ט’ שבכל אחד מהם יש ראש תוך וסוף וה’ חסדים המגדילים הם בגמטריא רמ’’ח’’
אם שייך להסביר מה הפשט בזה?
|
שי שמעון כהן
17/09/2018
|
הסבר במאמר
למשה היקר, שלום וברכה. אנסה להבהיר את העניין בקיצור נמרץ:
באופן זה, מתייחסים רק לתשע ספירות (חכמה בינה דעת חסד גבורה תפארת נצח הוד יסוד). ספירת המלכות אינה נמנית, כי תפקידה רק לגלות את השפעת הספירות שמעליה למטה.
ספירות אלו, כלולות כל אחת מכל חברותיה, כמו בספירת העומר שאנו מונים את המידות כפי שכל אחת כלולה מכל השבע - חסד שבחסד; גבורה שבחסד וכו’. כך מגיעים למספר 81 (9 פעמים 9).
לכל ספירה יש ראש, תוך וסוף (קבלתה מהספירה שלמעלה ממנה; עניינה בעצמה; השפעתה לספירה שתחתיה) - נמצאו 243 (רמ"ג) דרגות (בגימטריה ’אברם’).
על זה מוסיפים את ’ה’ חסדים המגדילים’ (ביאור המושג בקצרה: בכל יד יש 5 אצבעות. כך יש בחסד ("דרועא ימינא") ה’ חסדים (וכן בגבורה - ה’ גבורות). כנגד חמשת החסדים יש חמישה ’איברים’ שממונים על ’הגדלת’ ו’בניית’ כלי הספירות).
נמצאו 248 (רמ"ח) דרגות (בגימטריה ’אברהם’), וכנגדן יש רמ"ח מצוות שבונים ו’מגדילים’ את הספירות דאצילות (ליקוטי תורה במדבר יז, ב).
אם משהו עדיין לא ברור, אל תהסס לשאול שוב.
בברכת גמר חתימה טובה!
|